All news

Folk lanseerasi kuvapankin – malleina firman työntekijät

Mainostoimisto Folk haastaa kansainväliset pelurit omalla kuvapankillaan. Kuun alussa julkaistu Folkstock tarjoaa helposti näyttäviä kuvia esimerkiksi pieniin, keskisuuriin ja suuriin julkaisuihin.

”Kansainvälisten kuvapankkien kuvat tuntuvat usein kliseisiltä kompromisseilta. Niistä puuttuu elämänmaku ja tekemisen meininki” pohtii Folkin Head of Public Relations Maija Palomäki. ”Uskomme että tällä liikeidealla lyömme kuvapankin läpi ainakin Euroopassa, jos ei koko maailmassa. Onhan se fakta, että ihmiset jotka näitä kuvia työssään käyttävät – suunnittelevat, laativat lay-outteja, myyvät mainoksia ja laskuttavat niistä – tietävät parhaiten, millaisia kuvia itse käyttäisivät”, jatkaa Palomäki.

Sähköinen kauppapaikka lanseerattiin maailmanlaajuisesti marraskuun alussa. Folkstockin kuvat keskittyvät alkuvaiheessa ihmisiin ja työhön. Palomäen mukaan juuri tällaisille kuville tuntuu tarve olevan kova. ”Kuvaaja Mikko Harman kanssa on ollut puhetta myös jostain eläinkuvista. Ehkä kissoista. Niistä moni pitää – mahdollisuudet ovat rajattomat”, pohtii Palomäki liikeidean kehittämistä.

Kuvapankin mallit ovat kaikki mainostoimisto Folkin työntekijöitä – sekä nykyisiä että entisiä. Palomäki kieltää jyrkästi, että kyse olisi kustannuksista. Taustalla on vain ja ainoastaan pyrkimys huippulaatuun. ”Itse asiassa yksi Folkstockin vahvuuksista on juuri kustannustehokkuus ja aito integraatio – yhtä kuvaa voi käyttää mikä tahansa brändi, millä hyvänsä toimialalla, niin kuluttajapuolella kuin B2B-puolellakin”, vakuuttaa Palomäki.

Samoilla linjoilla on myös mainostoimisto Folkin toimitusjohtaja Tommi Laiho. ”Olen kymmeniä kertoja miettinyt mainoskuvauksissa, millaista olisi olla kameran toisella puolen. Nyt tiedän, että kamera ei vie sielua, mutta minä voin antaa kuvallani mainokselle tai muulle julkaisulle sielun”, summaa Laiho.

Kuvapankki löytyy osoitteesta folkfinland.fi/folkstock.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Tommi Laiho, toimitusjohtaja, tommi.laiho@folkfinland.fi, 050 310 0659