HAASTE

Miten tehdä erilainen valistus­kampanja?

Lähtötilanne

Alussa oli tuote

Tuote oli vastaus sekä ihmisten että vakuutusyhtiön tarpeeseen: LähiTapiolan alkusammutuskoulutus.

Suomessa syttyy vuosittain yli 13 000 tulipaloa, joiden aineelliset vahingot korvaa yleensä vakuutusyhtiö. Ripeällä alkusammutuksella vahingot voitaisiin tutkimuksien mukaan useassa tapauksessa välttää. Pelkän valistuskampanjan sijaan LähiTapiola halusi tarjota siis konkreettista oppia alkusammutukseen.

Ratkaisu

Syntyi Sankarikoulutus

Oli selvää, että vuoden kampanjaa varten tarvitsisimme muutakin kuin perinteistä maksettua mainontaa. Selvää oli myös se, että alkusammutuskoulutus oli sanana sen verran vieraannuttava, että jollain toisella kulmalla koulutusta oli myytävä.

Syntyi oivallus Sankarikoulutuksesta – kukapa meistä ei haluaisi olla sankari, jos sellainen tilaisuus tulee. Samalla synnytimme koulutukselle sankaruusteeman, josta ammentaisimme tekstisisällöt ja visuaalisuuden.

Sankaruusteemasta lähdimme kehittämään myös ajatusta kappaleesta, joka ainakin teoriassa takaisi meille jatkuvaa näkyvyyttä ja kuuluvuutta. Tarkoituksemme oli löytää yhteistyöhön oikeassa vaiheessa uraa oleva esiintyjä, joka tekisi kappaleesta radiohitin.

Kumppaniartistiksi valikoitui lopulta Laura Närhi, joka oli tekemässä näyttävää paluuta muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen. Kappaleesta tuli Lauran tulevan levyn ensimmäinen single ja todellinen hitti.

Supersankari-kappale nivoi yhteen liikkuvan kuvan televisiossa ja verkossa sekä äänimainonnan. Saman sankariteeman ympärillä pyörittiin myös bannereissa, printissä ja koulutustapahtumissa.

“Yli 5,4 miljoonaa kuuntelua Spotifyssä, 3,7 miljoonaa katselua YouTubessa ja ainakin 5 tapausta, joissa Sankari­koulutuksen opeilla sammutettiin alkava tulipalo.”

TIIMI

Lasse Paasto / Copywriter
Kimmo Kivilahti / Art Director
Pia Dahlman / Asiakkuusjohtaja
Amanda Rajatora / Tuottaja
Jussi Huhtala / Graafinen suunnittelija
Otto Production / Tuotantoyhtiö
Lilli Loiri-Seppä / Sanoitus
Jarkko Meretniemi / Sävellys
Laura Närhi / Artisti

🏆

Effie Finland 2016: Pronssi
Kaiku 2016 Integroitu -voittaja