Uhkaus

"Number One is my name, let's play a game."

B2B-lanseeraus F-Securen uudesta tietoturvapalvelusta tehtiin viihteen, ei tuotejargonin keinoin. Kategoriakonventioita rikkova kampanja alkoi lanseeraustapahtumasta Lontoossa, jossa vieraat yllätettiin sähkökatkoksella ja sen aikana seinälle projisoidulla uhkauksella.

Kampanjan ydin on osallistavassa verkkosivustossa ja filmeissä, joissa kerrotaan dokumentaarisen fiktion näkökulmasta tarinat isoista hakkerihyökkäyksistä, ja taistelusta niitä vastaan. Sisältömarkkinointi ja liidien generointi jalkautuu kaikkiin F-Securen kanaviin. Sisällöt yhdistettiin markkinoinnin automaation avulla saumattomaksi kokonaisuudeksi, tähtäimenä tapaamiset potentiaalisten asiakkaiden kanssa.

Toteutus

The Hunt –kampanjan jokaiseen osa-alueeseen paneuduttiin huolella. Näin varmistettiin brändiin ja sen tuottamaan sisältöön liittyvä positiivinen laatumielikuva. Kampanjan lanseerauksessa huomioitiin sisällöllisten toteutusten lisäksi asiakaskokemus aktivoimisineen ja tapahtumasuunnittelussa dramaturgian oikeanlainen hyödyntäminen.

”Criminal Mind” –hahmon ydin oli siinä, että tietoturvahyökkäykset eivät juuri koskaan ole vain yksittäisten tekijöiden vaan suurempien ryhmien toimenpiteitä. Halusimme hahmon korostavan tätä. Prologi toteutettiin käsityönä ja ilman arkistomateriaalia. Uhkauksen teksti kirjoitettiin viihteelliseksi, ja tyylillisesti täysin kategorian kommunikaatiosta poikkeavalla tavalla. Esiintyjänä tekstin herätti eloon yksi legendaarisimmista suomalaisista hip hop -artisteista, Paleface.

Haasteenamme oli löytää keino, jolla visualisoida hyvän ja pahan välinen taistelu tavalla, jota voi monistaa sujuvasti filmin tarinasta myös verkkosivujen ja muiden sisältöjen käyttöön. Syntyi ajatus jaetusta huoneesta, joka elää sen mukaan kumpi taistelun osapuolista on niskan päällä. Ajatus nurkkaan ajamisesta tai tilan poistamisesta tuntui luonnolliselta, koska siitä puolustajien ja hyökkääjien taistelussa on kyse, tilan hallinnasta.

Korostimme hyvän ja pahan vastakkainasettelua pitämällä F-Securen puolen tarkoitushakuisen vaaleana ja kliinisenä ja verkkorikollisten tilan tummanpuhuvana, visuaalisesti virikkeellisempänä. Linja toistuu kaikissa kampanjan elementeissä.

Hakkerihahmot mukailivat niitä profiileja, jotka tyypillisimmin tekevät tietosuojarikoksia. Myös tietoturvaskenaariot, joista filmit kertovat, perustuvat täysin todellisiin esimerkkeihin ja mahdollisiin etenemismalleihin. Tarinoita varten haastateltiin useita tietoturva-ammattilaisia. Toimialojen osalta otettiin huomioon F-Securen tavoittelemat asiakasprofiilit.

Filmit kuvattiin täysin studio-olosuhteissa Helsingin Roihuvuoressa. Kaikki kuvassa näkyvä on joko rakennettu lavastuksessa tai erityisesti ruuduissa näkyvien grafiikoiden osalta jälkityövaiheessa. Lavasteessa toteutettu liikkuvaseinäinen jaettu huone ja huippulaatuinen jälkityö sekä efektointi ansaitsee hankkeessa erityishuomion. Päänäyttelijät löydettiin Lontoosta ja koko muu ryhmä Suomesta.

 

Kampanjan toteutuksessa jälkituotannolla, visuaalisella suunnittelulla ja tuotannolla oli merkittävä osuus. 

Vh logo FS

Creative Director: Marko Vuorensola
Copywriter: Axa Fahler
Art Director: Mika Junna
Creative Strategist: Johanna Vuorensola
Account director: Joonas Rinne, Marjut Rae
Project manager: Tarja Finni, Virpi Kärkkäinen, Anna Figur
Content planner: Vilja Sormunen
Also influencing: Tommi Laiho, Jussi Niemi
Production Company: Valve Media
Executive Producer: Petteri Lehtinen
Director: Markus Virpiö
DOP: Mikael Gustafsson
Lead actors: Jed Shardlow, Jemma Bolt
Casting: Crocodiel Casting / Roolituspalvelu
1st AD: Iiris Juutilainen
2nd AD: Lina Kuhanen
Production Designer: Betsy Ångerman
Set designer: Okku Rahikainen
Props Master: Vilja Katramo
Stylist: Aino Sofia Heiniö
MUAH: Aino Sofia Heiniö / Hanna Valjakka
Post Production: Valve Media
Editor: Timo Montonen
Web content editor: Joonas Mäkkylä
Motion designer: Juha Laukkanen, Matti Lehti
VFX lead artist: Tauno Sillanpää
VFX artists: Jenny Meißner, Henri Pulla
Online: Timo Montonen
Colorists: Henri Pulla, Pulla Post
Sound Design and Music: Karo Broman, Silencio
Artist: Paleface